Нови хладни рат и Србија – др Винко Пандуревић

У уторак 5. јуна, у Дому Војске Републике Србије, одржана је  промоција нове књиге нашег члана, др Винка Пандуревића „НОВИ ХЛАДНИ РАТ И СРБИЈА”.

О књизи су говорили проф. др Радован Радиновић, проф. др Миломир Степић, др Душан Пророковић, Младен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији и аутор.

Књига „Нови хладни рат и Србија – геополитичка стварност Срба“, резултат је вишегодишњег континуираног научног и стручног праћења и анализирања „новог светског поретка“ и садржи текстове по избору аутора, који су објављени у оквиру Пројекта српске странице московског Фонда стратешке културе.

Важно место заузимају текстови који говоре о положају Србије, Републике Српске и српског народа, у контексту сучељавања Америке и Русије на Балкану, питања очувања интегритета Србије, односно КиМ у њеном саставу и питање уставне позиције Републике Српске у оквирима дејтонске БиХ.

„Овај други хладни рат, како га назива Пандуревић, може бити опаснији од првог, јер се сила губитница  тешко мири и спремна је, зарад очувања своје хегемоније, учинити много зла уз претњу, али и реалну опасност од оружаног сукоба, па и оног најрадикалнијег. Та зебња је присутна готово на свакој страници овог рада“, истакао је рецензент књиге, проф. др Радован Радиновић.

 

 

Објављено у Новости

Оставите одговор