Отворено писмо генералном секретару НАТО-а

Поводом изјаве генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, после састанка са премијером Србије Александром Вучићем, наше Удружење му је упутило отворено писмо:

stoltenberg

Господине Столтенберг!

Изјавили сте да „жалите за невиним жртвама током бомбардовања НАТО алијансе 1999. године“ и да је „циљ те кампање био да се заштите цивили“. Ваша изјава нас је навела да вас, који се налазите на челу најмоћније војне организције на свету, замолимо да никада више не штитите никога на овом свету, јер после ваше заштите остаје хаос.

После ваше „заштите“ оставили сте нам земљу у рушевинама, срушили сте оно што смо вековима градили – наше манастире, историјске споменике, болнице, школе… Убијали сте нам децу, жене старце, болеснике у болницама… После ваше „заштите“ овом земљом одјекивао је јаук на стратиштима наших домова, на сахранама наших погинулих… Затровали сте нам земљу осиромашеним уранијумом  од кога ће нам генерације умирати.

Терате нас да  све то заборавимо, а како је могуће заборавити Грделицу, Варварин, Алексинац, Ниш, породилиште на Дедињу, убијену Милицу Ракић на ноши у Батајници. Мислите да ће вам Албанци заборавити бомбардовање њихових колона код Корише, Ђаковице… Можете нам обећавати срећну будућност, али успомене на зло које сте нам нанели не можете обрисати.

Ваше жаљење и извињење прихватићемо када суду правде предате злочинце који су то учинили – Солану, Клинтона, Блера, Мадлен Олбрајт, Кларка и осталу братију која „демократију“ заводи бомбама, а потом на окупираним деловима Србије оснива своје фирме и искоришћава наша природна богатства. Та богатства су и била циљ бомбардовања и нема говора ни о каквој „заштити цивила“, јер њихову угроженост сте измислили, а изазвали сте је ви вашим немилосрдним бомбардовањем „Милосрдног анђела“. Сачувај нас Боже таквих анђела!

Молимо вас да, када се убудуће будете извињавали некоме, учините то од срца. Овога пута то нисте могли, јер сте свесни да то чините у име оних који су починили страшне злочине над нашим народом, за који треба да вас вежу драге успомене.

Овога пута не може се рећи «Опрости им Боже јер не знају шта чине», јер су знали шта раде.

 

Објављено у Новости

Оставите одговор