Писмо генерала Младића,поводом 25 година од формирања ВРС

  1. 04. 2017.

Поштовани моји саборци,

Сви војници, ГЛ (грађанска лица) и све старешине, к-дири (командири), команданти и сви руководиоци ВРС и сви припадници МУП-а РС, полицајци и руководиоци, драга браћо и сестре имам част и обавезу да Вас све топло поздравим и да Вашем Удружењу „Завет Отаџбини“ честитам дан оснивања ВРС 12. мај 1992. године и дан оснивања Вашег (Нашег) удружења и да ово моје писмо дође до Вас, да Вас све топло и од срца поздравим и да Ваш сусрет обавите у слози, љубави, миру и слободи – Боже помози!

Ово Вам пишем у овој сатрапани!

Навиру ми мисли на давне и туробне дане 1992., и 1997. године, када је НАТО аждаја (неке ЗЕ ((западоевропске силе)) – Немачка, Ватикан, САД, Енглеска, Француска итд. кренуше после Перестројке 1988. године на Исток! Несретни Михаил Горбачов потписа издају ВУ, (Варшавског уговора), СССР-а и шта се деси:

  • – Берлински зид – уједињење Њемачке,
  • – Повлачење СССР-а – његово разбијање,
  • – Криза у Голфу и уплитање НАТО пакта! НАТО се „пусти са ланца“ и отпоче да вршља по свету (криза око Кувајта и даље ка Ираку!
  • – Године 1991 отпоче сепаратистичка кампања према СФРЈ? Поче рат у Словенији, Хрватској, БиХ, а касније 1999. године и ненајављена агресија на СРЈ! Запад (НАТО-коалиција, на челу САД) крену да се шири на Исток, иако су Горбачов и Реган потписали споразум да се НАТО неће ширити на Исток, ка Русији, и да ће НАТО снаге остати у границама својих територија!! Па дали су остали, где су те њихове границе??
  • – НАТО коалиција (САД и део ЕЗ (европске заједнице)) су се по стратегији једнополарног плана, миц по миц, кроз партнерство за мир прошириле:
  • десним (Јужно-европским крилом) преко Афричких земаља (Арапско пролеће), Сомалија, Еритреја, ЧАД, Ормушки теснац, Кувајт, напад на Ирак и његова окупација (колонизација, па све то у Авганистану, а сада у Сирији, Јемену и где ће бити сутра! Ево 27 година они јачају ОС (оружане снаге) НАТО пакта и дошли су до Ирана, Кине, Пакистана! Шта ће њихове снаге тамо? Да донесу „демократију“? Шта су им тамо донели? Ратове, разарања, спржене државе, срушене градове и села, опљачкана сва материјална и културна добра, све вредности, разорили све фрабрике, мостове, путеве, побили на стотине хиљада недужне деце, жена и мушкараца које више нико и не помиње и не пребројава, као ни бројне колоне очајника расељених становника који се пате и тумарају Балканском рутом и преко Средоземног мора како би се домогли Европских земаља! Шта их тамо чека (кордони полиције, сузавац, пендреци, жичане ограде (жилет жица). Како их тамо дочекују, гледате на ТВ екранима!
  • – НАТО се устремио и на централно-европском војишту истим правцем Париз (тј. Вашингтон) – Берлин – Варшава – Кијев, истим путем којим је ишао Наполеон, Хитлер који су дошли до предграђа Москве – Лењинграда – Стаљинграда! Како су њихови походи на Исток прошли зна се. Само у I и II Светском рату погинуло је више од 60.000.000 људи, од чега у СССР-у око 30.000.000!

Давно је окончан Други светски рат у Берлину 12. маја 1945 – безусловном капитулацијом фашистичке Њемачке и септембра 1945. године капитулацијом Јапана.

Да ли је фашизам нестао?

Није!

Шта се ово дешава око Балтичких државица и у Украјини? Нашто ово „мирише“!

Што се гомилају НАТО снаге на ЦЕВ (централно-европско војиште), шта ће оне тамо уз границе Белорусије и Русије/РФ? Да ли су се примакли Русији, Белорусији, Ирану, Северној Кореји, Кини, Индокини! Шта то они планирају, смерају и шта хоће?

РФ, Ирану, Северној Кореји, Сирији намећу санкције, медијски их обрађују (блате-сатанизују), Сирију већ ракетирају (59 томахавки), у Авганистану су бацили бомбу (мајку свих бомби 11.000 кг ТНТ), каква је то порука и коме?

Поштовани моји саборци, врло је тешка светска криза, свет је дошао ширењем НАТО пакта на руб пропасти, сада је ситуација пуно гора него 1988. године око Перестројке! САД групишу носаче авиона, флоту и атомске подморнице у Жутом мору – они тамо нису ради туризма, купања, сурфовања, они ће тамо изазвати тешке невоље по светски мир! Тамо су огромне претње и ОУН су немоћне да их уразуми!

Наша држава РС и Србија се боре свим силама да се поврати суверенитет Срца Наше Државе – Косова и Метохије! Шта је са Кумановским споразумом, са Резолуцијом 1244? Па то скоро да нико и не помиње у врху наше власти!

Зашто?

Са чим ћемо изаћи пред Светог Цара Лазара (Хребељановића), Милоша, Југ Богдана и његових 9 синова, пред Косовске јунаке?

Поштована браћо, Ви сте сви наши јунаци, јуначки смо бранили наша прадедовска огњишта, са народом и нашим политичким руководством, на свим нивоима одбранили смо Републику Српску, па Вам свима честитам 12. мај 1992. године, дан формирања ВРС!

Слава палим, рањеним и почившим припадницима наше мајчице РС!

Погинулима и умрлима покој души и да им душе почивају у Рајском насељу!

Свим преживелим честитам дан ВРС, пуно здравља, весеља, слободе и мира и пуно успеха у раду и напретка у породичном животу.

                                                                     Ваш саборац и пријатељ Ратко Младић (с.р.)

 

Објављено у Новости

Оставите одговор