Прослава Дана Републике Српске у Јакову

Удружење „Завет отаџбини“ је и ове године прославило Дан Републике Српске и  крсну славу – Светог првомученика и архиђакона Стефана, Стевањдан. Прослава заштитника Републике Српске била је у Јакову, у цркви Вазнесења Господњег, где је одржана света литургија и сечење славског колача. Славски ручак и пригодан културно-уметнички програм, који су извели КУД “Срем” и народни гуслар Ђорђе Тановић, одржани су у сали Парохијског дома.

– Ми, чланови удружења „Завет отаџбини“, као активни учесници стварања Републике Српске и доследни  следбеници и чувари идеја на којима је створена Република Српска, чинимо све да сачувамо јединство српског народа и све вредности на којима почива Република Српска, на шта смо поносни. Сигурни смо да наша браћа Срби, широм света, данас с поносом славе Републику Српску и њен најзначјнији празник. Неизмерно смо захвални Србији на помоћи у стварању и садашњем очувању Републике Српске – рекао је у поздравном говору председник нашег удружења, генерал Каришик.

Надахнуту здравицу одржао је генерал Живомир Нинковић, а међу бројним гостима, били су  и представници политичког живота и локалне самоуправе – генерал Светозар Андрић, заменик председника општине Нови Београд, Дејан Бацковић, директор СПС, Винко Симеуновић, представник града Зрењанина и Милисав Марковић, помоћник председника општине Сурчин.

Обележавањем крсне славе и Дана Републике Српске желимо да поручимо да нам нико не може ускратити оно за шта смо се борили и што желимо да пренесемо нашим потомцима.

Објављено у Новости

Оставите одговор