Све на свету има цену, а слобода највишу – писмо Радована Караџића

Драга браћо,

Честитам вам 25 година Војске Републике Српске, уз искрене жеље за свако добро и личну, породичну и професионалну срећу и успех.

Све на свету има своју цену, а слобода највишу. Ту цену смо платили жртвовањем сви ми, свако на свој начин, а ипак немерљиво са оним највећим жртвовањем.

Преживели ће вечно оплакивати оне који су своје животе уградили у темеље Републике Српске на част, образ и у наслеђе данашњим и будућим генерацијама, са надом да су нам обезбедили спас, сигурност и трајање у времену, а ми њима захвалност и место у историји.

Част и храброст народне војске оставиће неизбрисив траг тестаментом да памтимо, да знамо истину и да се истином боримо за правду.

Република Српска је животно дело наше генерације – захвални будимо и поносни на околности које су нам доделиле улогу вредну борбе за свој народ, за своју земљу и у дубокој вери да ће будуће генерације незаборавом спасити себе и своје потомке, а сва наша жртвовања обојити новом светлошћу и смислом.

САМО ТАДА НАШ ПУТ НЕЋЕ БИТИ УЗАЛУДАН, А НАШИ БЕСМРТНИ ЈУНАЦИ ЗАУВЕК У НАШИМ СРЦИМА.

Нека вас Господ дарује својом бескрајном милошћу, као што је бескрајна верност српском народу свих нас који и данас истом снагом и мотивом водимо правну битку за истину и правду.

Ваш Радован Караџић

Објављено у Новости

Оставите одговор