У памет се, господине Инцко!

Поводом најновијих иступања високог представника тзв. Међународне заједнице у Босни и Херцеговини, Валентина  Инцка, упутили смо му отворено писмо следеће садржине:

ВИСОКОМ ПРЕДСТАВНИКУ У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ, ВAЛЕНТИНУ ИНЦКУ

                 Господине Инцко,

            Као „високи“ представник тзв. Међународне заједнице у Босни и Херцеговини дужни сте да се борите за мир, а Ви својим изјавама призивате рат претећи да ћете затражити војну интервенцију против Републике Српске оних који су таквим интервенцијама изазвали општи хаос у Авганистану, Ираку, Либији, Сирији, окупирали нам Косово и Метохију, колевку српског народа и српске државе, осиромашеним уранијумом и даље убијају наш народ у Србији и Републици Српској… У тим интервенцијама убијани су деца, жене, старци, протерани су милиони људи са њихових огњишта, подстакнут је тероризам од кога данас стрепи цео свет.

            Ви, својим поступцима и претњама интервенцијом, подстичете државни тероризам великих над малим народима. Изазваћете велико зло. Да ли сте свесни да Репубика Српска више није сама, да је нестао униполарни свет у коме је једина велика сила, Ваш покровитељ, одлучивала о животу и смрти недужних људи, па и целих народа? Да ли сте чули да батина има два краја? Да ли сте чули за бумеранг? Ако нисте чули за бумеранг, сада га осећате јер је таквим интервенцијама изазван тероризам од кога гину недужни широм Европе. За крв на улицама нашег континента криви су они који су својим интервенцијама, спроводећи стратегију „изазивања и управљања кризама“, само изазвали кризе, али не могу и не знају њима да управљају.

            Изјавили сте да је председник Републике Српске Милорад Додик прешао црвену линију, коју сте сами зацртали, а Ви сте ту линију одавно прешли опредељујући се искључиво за једну страну у Босни и Херцеговини и извршавајући вољу Бакира Изетбеговића, потпуно игноришући вољу срспког народа, па и хрватског.

            Отишли сте и ван Босне и Херцеговине па сте изјавили да ће се Меланија Трамп сетити шта је радила ЈНА у Словенији. Сетиће се она и порука које су јој пренели деда и отац од чије окупације је српска војска ослободила Словенију 1918. године. И ми Срби из Босне и Херцеговине знамо ко је над нама починио злочине у окупацији од 1878. до 1918. године.

            Поручујемо Вам у стилу Арчибада Рајса: „У памет се, господине Инцко!“ Вратите се назад преко црвене линије и не изигравајте владара у окупираној земљи. Да је тзв. Међународна заједница то за што се представља одавно би интервенисала смењујући Вас, али очито Ви сте под заштитом оних чију вољу извршавате, који Вас „дебело“ плаћају у земљи у којој влада сиромаштво међу припадницима сва три народа, као последица интервенције коју Ви опет призивате.

            Обраћамо Вам се иако смо свесни наше народне пословице да је „глувом џаба говорити“, а Ви сте очито глуви када треба да саслушате оне чији мир наводно штитите. Ви својим поступцима не желите добро ни једном народу у Босни и Херцеговини.

GDE Error: Requested URL is invalid
Објављено у Новости

Оставите одговор